dag 4 lekker is anders
Door: pietbruijs
Blijf op de hoogte en volg Piet
05 Juni 2012 | Polen, Koszalin
Lekker is anders
Vanmorgen na een lekker ontbijtje vertrokken om 10 uur, zonnetje, 13,5 graadjes,het zag er goed uit. Ik had er weer zin in, die zin veranderde ging al gauw over , regen, wind, veel wind, het werd kouder, zo koud dat ik moest stoppen om me in mijn winteroutfit te hijsen. 8 graden, met veel wind en dan hebben we het dus nog niet over de gevoels temperatuur, koud, dus als ik moest plassen even naar de damestoilet, zodat ik even kon gaan zitten. Op de motor gaat alles in het kwadraat: dat geldt voor regen, kou, maar ook als het te warm is, alles gaat dubbel op. Gelukkig waren de wegen goed en de Polen hoffelijk en vriendelijk. Het is me opgevallen dat de meesten Polen in het verkeer heel begripvol en heel correct zijn. Wat die ophef in Nederland betreft van die zuipende Polen, gedragen de Nederlanders, Duitsers en Engelsen zich anders als die in het buitenland zijn. In hotel Gromada te Koszalin hadden gelukkig nog een kamer voor mij, na een douche en een borrel was ik alle ellende van vandaag snel weer vergeten. In het hotel is een bruiloftsfeest bezig dus het is een vrolijke boel hier, alleen ik denk dat de meesten bruiloft gasten hier blijven slapen, want heel wat stelletje gaan even naar hun kamer om zich terug te trekken of zo. Ik vraag me af hoe lang de bruidegom en de bruid er over doen voor ze er de brui(loft) aan geven. Keb het gat, ik ga pitten, trusten