Dag 7 blauw, maar niet van de drank - Reisverslag uit Warschau, Polen van Piet Bruijs - WaarBenJij.nu Dag 7 blauw, maar niet van de drank - Reisverslag uit Warschau, Polen van Piet Bruijs - WaarBenJij.nu

Dag 7 blauw, maar niet van de drank

Door: pietbruijs

Blijf op de hoogte en volg Piet

05 Juni 2012 | Polen, Warschau

Dag 7 dinsdag 5 juni Augustlow – Vilnius 248 km.
Vanmorgen ontbeten met Andre en hem uitgezwaaid, wat een bikkel , hij had weer een zware tocht voor de boeg. Daarna mijn spullen op de brommer, en gaan, richting grens, die over, naar Vilius hoofdstad van Litouwen. Glooiend landschap, schoon, blikken daken en agressieve autorijders. 16 graatjes warm, alles voor de rest goed gegaan. In Vilnius aangekomen drukke stad veel verkeer. Een goed hotel vinden is hier een uitdaging. Kijk maar eens op Booking .com, je valt achterover van de prijzen. Uiteindelijk toch een betaalbaar hotel gevonden niet ver van het centrum. Er zit hier veel jeugd, dus het heeft veel weg van een jeugdherberg. Geeft niks, mijn brommer staat veilig en dat is het belangrijkste. Kamer is heeeeel basic, twee 1 persoonsbedden die beide 20 jaar lang winkeldochters zijn geweest bij een of andere bedden outlet. Als Ik op het toilet zit, staan als het waren mijn voeten in de douchebak en zit ik met mijn kop in het fonteintje, daar boven hangt de scheerspiegel, kan je het jezelf voorstellen. Op de vloer ligt dezelfde zijl dat we in Nederland 20/30 jaar terug overal buiten bij het grove afval zagen staan. OK, bon, Vilnius in, oude centrum beroemd om zijn oude gebouwen en jonge vrouwen(rijmt) Dat vielen allebei tegen bij deze temperatuur, zeker die vrouwen, die zagen blauw van de kou( rijmt weer) Ik vind er niks aan op deze manier, ik ga terug naar het hotel, ga nog wat ervaringen inkloppen, daar word ik misschien nog warm van. Een borrel en daarna pitten, trusten.

• 06 Juni 2012 - 06:32

Marco Hopmans :

Wat een temperaturen zo in juni. Litouwen alweer.Met de brommer alles goed neem ik aan? Ik hoop voor je dat het warmer wordt.Voor ons ook eigenlijk. Gr. Marco en Eveline.

• 06 Juni 2012 - 15:17

Martin De Loos:

Voor je het weet is de vogel alweer gevlogen.
    In eerste instantie dacht ik "maar Piet houdt toch niet van voetballen"! Maar het reisdoel is niet de Oekraine, maar Moskou/St. Petersburg.
    Mooie steden om te bekijken, maar zorg onderweg wel voor je veiligheid.
    Vele indrukken toegewenst met hopelijk mooi weer.
    Doe voorzichtig en je reisverslagen lezen wij graag.

• 07 Juni 2012 - 20:21

Juliette:

Ooooooooo pa, wij zijn vandaag weer thuisgekomen van vakantie en haken hier in bij de reisverslagen. Zo te lezen gaat het gelukkig allemaal goed. Dit weekend doe ik voor het eerst m'n oranjeshirtje aan.

Veel liefs en geniet ervan!

• 07 Juni 2012 - 21:27

Karen:

Bont muts en jas dan maar aan. Nikita you wil never know....