dag 13 en 14 motor latijn
Door: pietbruijs
Blijf op de hoogte en volg Piet
21 April 2011 | Turkije, Malatya
Plaats Malatya, Hotel Avasar
Zo beste vrienden voor me staat een lege asbak, een vol pakje sigaretten, en een fles `water` die me zoals ik gisterenavond vernomen heb, me tenminste 3 dagen cel bij de Iranese grens zouden gaan kosten. Ik schaam me een beetje tegenover jullie omdat ik het gevoel heb dat ik jullie verschrikkelijk verwaarloosd heb, door gisteren niets van mezelf te laten horen, maar ik was er helemaal klaar mee, vraag het aan Marion mijn vriendin want die kreeg gisterenavond ook een telefonische wind van voren, dus allemaal, met namen Marion mijn excuus hiervoor , maar ik ga proberen het goed te maken, dus zie het niet als een af ander Kilo Utrecht Tango smoesje.) Even wat water drinken) Gisteren zijn we omdat het slecht weer zou worden als een stelletje hulpbehoefde bejaarde met een gids in een busje gestapt om een toeristische tour te maken incl. eten. We zouden naar een ondergrondse stad, een kerk, een kloof ,eten, een abdij, en een edelstenen fabriek gaan,)onderstreept is uitgehouwen). We waren met 18 mensen waaronder mijn nieuwe oost duitse vrinden, een Oostenrijks koppel en een assortie andere buitenlanders. Bij de ondergrondse stad aangekomen gingen we, wat de bedoeling was naar beneden, het was geweldig interessant wat die gids vertelde, maar ik heb maar de helft gehoord omdat mijn nieuw duitse vrind Gunter midden in de uitleg van de gids een discussie met de oostenrijker in een grot aanging hoe alles grosser, billiger, heisser, weiter, warmer, war enz. enz. alles keihard ,sta je goed, ik ergerde en schaamde me rot. Om nu een heel lang verhaal niet al te lang maken kwam het volgens mij op neer dat de hormonen van her Gunter de hele dag door z`n botte kalle kop gegierd hebben want her Gunter kreeg gewoon te weinig aandacht. M.a.w. mijn nieuwe en ook weer direct oude vrind Gunter bleek gewoon een getatoeëerde super vrouwelijke kale haan te zijn die van alles mankeerde als hij geen aandacht kreeg , het was gewoon een homo op een Yamaha, alleen hij wist het zelf nog niet. Je zal met zo iemand 2 maanden op moeten trekken zoals zijn maat Rene, nou dan zou ik als ik Rene was na de trip toch professionelen geestelijke bijstand zoeken en echt niet op een paar centen kijken.)even een slokje) Kortweg gezegd hij heeft de hele dag van alles uit de kast proberen te trekken om toch maar aandacht te krijgen. Zo, dat is er uit, ik ben het lekker kwijt, veel geluk ermee, dat lucht op. Maar een ding moet ik toegeven dat gene wat ik gezien heb was geweldig, Capadocia is echt een aanrader voor iedereen, grote rotsen met daarin uitgehouwen huizen, hele woongemeenschappen in een grote rots,geweldig, eigenlijk waren die ouwe turken 2 , 3 duizend jaar gelegen hun tijd ver voor uit, want nu wonen diezelfde turken ook boven,onder en naast elkaar alleen is het materiaal beton. s´Avonds hadden we afgesproken me met Mike de Nieuw Zeelander, dat Oostenrijkse koppel, Peter ook een duiters ,en mijn nieuwe c.q. oude oost duitse vrinden wat te gaan eten dat was gezellig dat moet ik zeggen zeker met die nieuw Zeelandse Mike, veel geleerd van hem, en met de rest had ik na het eten mijn buik vol.
Vanmorgen heb ik om elf uur afscheid genomen van mijn oude oost duitse vrinden en heb Rene heel, heel veel sterkte toegewenst. En ik was gelukkig weer alleen. Het weer was grijs, temperatuur lag rond de 10 graden, goed rij weer, veel bergen hoogste 2200 meter,mooie vergezichten, prachtig, richting Elazig, waarom¬ , omdat ik het wiel niet opnieuw uit hoef te vinden, en vorig jaar januari op de site van Joop van der Heijden ben terecht gekomen,wat me zeer nieuwsgierig gemaakt heeft, GoingEast.nl geweldig, moeten jullie ook eens op kijken. Joop heeft samen met Marcel in 2008 ook deze route gereden die ik nu ongeveer rijd. Ik heb ook veel gehad aan de goede adviezen die Joop me gegeven heeft. En ik moet zeggen chapeau en bedankt heren tot nu toe is het me bijzonder goed bevallen. Vandaag was weer een bijzondere dag met veel afwisseling zowel van wegen als landschappen, wat is Turkije mooi en zijn de mensen vriendelijk en lief maar je moet er wel moeite voor doen en dat kost geld en een beetje pijn maar het is de moeite meer dan waard. Het is niet te vergelijke met een last minute reis die de meeste mensen naar Turkije maken wat die zien niets en maken niets mee en hebben een totaal verkeerde indruk van het land, de mensen en de natuur. Zo mijn asbak is half vol en mijn fles water is half leeg, ik ga stoppen ik hoop dat ik het een beetje goed gemaakt heb en jullie niet meer kwaad zijn op mij zijn.
p.s. ik wil de broertje Govers nadrukkelijk doch vriendelijk verzoeken geen discussies over hun lieve ma Tillie aan te gaan op deze site ,bijvoorbaat bedankt heren.
21 April 2011 - 19:49
Hoesna:
had je verhalen al gemist. Je hebt gelijk wat je over turkeye schrijft een mooi land en inderdaad vriendelijke mensen. Dat maakt tr zo speciaal. En inderdaad moet je weten hoe het werkt daar, maar als je het eenmaal weet dan is het geen probleem. geniet verder van je reis, zoals ik hier geniet van het zonnetje in bergen.
groetjes. -
21 April 2011 - 20:08
Bettie En Martin:
Beste Piet,
Leuk dat je zoveel indrukken op doet van de landen waar je doorheen rijdt. Doordat je in de binnenlanden rijdt, kom je inwoners tegen in hun eigen omgeving, waardoor naar ik aanneem je meer ziet van hun dagelijkse leven.
Ik ben van jou niet gewend dat je fles water half leeg is, meestal drink je helemaal geen water!!
Piet het ga je goed, doe nog veel indrukken op en laat het ons weten. Het is leuk de verslagen te lezen.
21 April 2011 - 20:34
Arjan:
Ik zit hier met Bob, Marc, Larzz, Karen en Marc Clarijs en we moeten zeggen dat we je verhaal weer erg interessant vonden. Excuses voor onze reacties aan het adres van mevrouw T. Boot. Hier is het nu zo warm dat we nog buiten aan het bier zitten. Weet niet wat dat ons aan aan celstraf oplevert in Iran maar ..... Daar gaan we voorlopig toch niet naartoe.
Goede reis, veel plezier en sterkte. -
21 April 2011 - 21:54
Www.LifeIsJoy.nl:
Hee die Piet,
Leuk om over me eigen te lezen, en je weet het alle adviezen die ik heb gegeven waren vanuit eigen belang. Ik kan daardoor nu dagelijks de reis weer mee maken door jouw heerlijke verhalen. :)
Ga nu een lang weekendje motor rijden, maar zie nu al weer uit naar de verhalen die ik na dit weekend weer kan lezen.
Mocht je dit weekend al bij de grens bij Iran komen, dan alvast veel succes met de douane.
21 April 2011 - 22:31
Paul:
Voel je niet verplicht om elke dag een verhaal te schrijven, (wel leuk natuurlijk).
Pak op tijd je rust, veel belangrijker.
En wat die duitser betreft; je kan niet zomaar met iedereen een lange rit maken zie je wel, dan is vaak alleen nog beter.
En nog bedankt voor het belletje.
Goede reis en blijf genieten.
doen wij ook hier, van jou verhalen en van het goede weer hier. Groeten. -
22 April 2011 - 11:22
Tilly:
wat is er nou weer met mijn zonen??? -
22 April 2011 - 11:22
Toine:
Til, die mannen zeggen ook maar wat...
Piet, het gaat goed man!!