dag 14 water armoe maar wat een warmte - Reisverslag uit Muş, Turkije van Piet Bruijs - WaarBenJij.nu dag 14 water armoe maar wat een warmte - Reisverslag uit Muş, Turkije van Piet Bruijs - WaarBenJij.nu

dag 14 water armoe maar wat een warmte

Door: pietbruijs

Blijf op de hoogte en volg Piet

23 April 2011 | Turkije, Muş

Dag 14 Water armoe maar wat een warmte
Malatya- Mus 360 km.
Prijs de dag niet voor het avond is.) Citaat uit een heel bekent oud boek. )
Zo, vandaag de dag goed begonnen om 10.30, wegereden na een lekker ontbijtje in Malatya, zonnetje 22 graadjes, mooie weg, mooie natuur, weinig verkeer, 6 de versnelling, 3000 toeren wat neerkomt op 80/90 km/uur, kortom ik had het geweldig naar mijn zin. Op tijd een koffie stop, alles goed onder controle. En zo toerde ik vanmorgen door het mooie afwisselde glooiende prachtige Turkse landschap. Eindbestemming Erzurum, volgens de Garmin zou mijn aankomst daar om 18.15 zijn. Na ongeveer 200 kilometer begon het te betrekken en er vielen wat druppels, niks aan de hand, toen ging het wat harder regenen, hier en daar, ik had alleen het gevoel dat de druppels daar vielen waar ik reed, niks aan de hand ,regenpak aan. De weg werd slechter, er zaten gaten in de weg en de weg begon te stijgen, het landschap werd kaler, geen bomen meer, grote keien met mosbegroeiing aan de kant, toen mist, ik zat, je zult het niet geloven in de wolken in de regen, gaten te ontwijken, het stopte met regenen het begon te hozen, de auto´s die me passeerde reden ook in die gaten terwijl ze naast me reden, je zult begrijpen dat ik ook dat vieze bruine gatenwater over me heen kreeg. Toen had ik het een stuk minder naar m´n zin. Na 50 km stoppen bij een benzinestation, ik was nog niet van mijn motor of er stond al iemand bij me met thee. Where are you come from sire , bleek dat het enige Engels te zijn wat de man kon, de thee opgedronken en verder. Bij de volgende pomp mocht ik zelfs in het kantoor binnenkomen en mezelf warme bij de kachel en kreeg weer thee, ze spraken geen engels maar ze maakten me wel duidelijk dat ik beter naar Mus kon rijden. Dan maar naar Mus 65 km verder , je kan begrijpen dat ik als een verzopen kat aankwam, alles, werkelijk alles was zeik nat. In Mus aangekomen een hoteletje binnengegaan , ze spraken geen woord engels en ik geen woord turks, dus probleem, nee hoor, alles werd door de computer vertaald, eerst thee, daarna hielpen twee man met de koffers van mijn motor, en de motor werd binnen in het kantoor gezet, de verwarming werd aangezet, om mijn kleren te drogen en mijn spullen werden netjes op mijn kamer gezet. Hotel kosten 15 euro per nacht, de kamer is niet veel maar het is wel warm. Toen ik vanavond vroeg waar ik het beste kon gaan eten werd er naar de overkant van de straat gewezen, heb ik net lekker gegeten ik hoefde maar de helft van de prijs te betalen want ze hadden me bij het hotel aanzien komen, dus daarom alles voor de helft. Totaal 2,5 euro.
Zo zie je maar weer dat ik door die regen de mensen beter leert kennen, en dit nog hartverwarmend kan zijn ook, want als het het weer goed gebleven was zoals vanmorgen had ik dit niet meegemaakt. En was ik gewoon om 18.15 in Erzurum aangekomen en niks te melden gehad. Zo ik neem nog wat `water` en ga lekker slapen, trusten.

• 23 April 2011 - 06:37

Marion:

nou, wat een verhaal weer. die mensen verdienen echt de warme douche. dat dit nog bestaat, geweldig.
    mijn computer is gelukkig weer opgestart, hopelijk blijft hij het doen. als je dringend behoefte hebt om met mij te praten (en dat komt weleens voor, denk ik) dan kun je ook met Skype bellen naar mijn vaste nr. of mobiel. Je moet dan wel een Skypetegoed hebben. Nou, een hele mooie paaszaterdag en zoek je eieren.
    mmmmmmmmmwwwah van mij

• 23 April 2011 - 08:15

Lars:

Je zit in in Mus ... nou, hier vallen ze dood van 't dak ! Omgekeerde wereld, hier al de hele week rond de 25 graden. Maar goed, weet zeker dat je je portie zon nog wel zult krijgen ! Hou vol, en blijven schrijven.

• 23 April 2011 - 18:26

Marc:

Hele middag aan het water gelegen en vanavond bbq.. Dat was het meest spannende van mijn dag. Ook leuk maar anders ;-)
    Fijne pasen

• 23 April 2011 - 18:38

Cecile:

heej Papa,

kunt u wat foto's plaatsen of gewoon mailen? Ben zo benieuwd naar de beelden bij uw verhalen!
    xxx

• 23 April 2011 - 22:42

Chris:

hoorde van marion dat ik je hier kon volgen leuk man, met dat slechte weer kon je gelijk je off the road curcus van afgelopen herfst op vreemde bodem uitvoeren maar ik hoop dat je morgen je zesde versnelling weer nodig zult hebben gr chris

• 28 April 2011 - 21:28

Karen:

Wat leuk dat mensen jou zo verwelkomen! Geweldig