dag 33 11 mei feestje
Door: pietbruijs
Blijf op de hoogte en volg Piet
13 Mei 2011 | India, New Delhi
Van Multan naar Lahore 360 km.
Beetje te warm.
Vanmorgen 5.00 uur opgestaan, ontbeten. 6.00 uur koffers op de brommer, en achter de escort aan gereden. Het was eigenlijk niet te doen, om 8.00 was het al 38 graatjes geen wind, dus zweten als een otter. Veel keren gestopt onderweg 3 liter water, en 1 liter cola opgedronken. Ik hoefde tegen het escort niet te zeggen dat ik wilde stoppen om te drinken, dat deden ze zelf wel. Ondertussen was al 45 graden warm geworden. Niet goed voor de billen, ik hoop niet dat ik nu zo`n rooie apenkont eraan overgehouden heb. Ik heb in totaal wel achter 7 escorten???? ¬¬of is het nu escorts gereden. Op 50 km voor Lahore mocht ik alleen verder. Dus dat betekende hotel zoeken, bezweet, zwart van het stof, dan staan de hoteliers niet voor je in de rij , maar ik zei altijd dat is niet mijn, maar jullie stof. Na twee uur zoeken en vragen toch een hotel gevonden, best hotel, 3000 roepies, een goede prijs- kwaliteit verhouding. En…… naast een Subway, 25 meter van een Mac. , en aan de overkant een KFC, wat wil je nog meer. Nu moet ik aan jullie iets bekennen: ik wordt al 1.5 week gestalkt door Micheal, met telefoontjes, sms jes, tot berichten opwaarbenje nu toe, hij wil zusammen rijden, dus die is van Iran naar Lanore komen vliegen. Pakistan vond hij te gevaarlijk. Dus die zou hier om 21.00 uur landen. Ik heb de naam van mijn hotel door ge sms d en dan zie ik hem misschien vanavond, anders maar niet, ik speel toch mijn eigen wedstrijd. Morgen ben ik van plan de grens van India over te gaan, de bergen in daar is het wat koeler Morgenochtend neem ik afscheid van Pakistan. Een land wat me meegevallen is, ik zag moet eerlijk erkennen wel tegen op, mede ook door die vriendelijke Iraniërs, want ik dacht, dat ik er alleen een stuk op achteruitgaan kon gaan. Het is meegevallen. De mensen zijn hier ook best aardig, de politie ook, je moet ze met respect behandelen, je plaats weten, en af en toe, nou ja, af en toe, een geintje maken,dan kom je een heel eind. Voorbeelden; Die leeuw achterop, is mijn slappie, maar geen sex. Als we stopte om wat te drinken ging ik bij het opstappen met zonnebril, Quasi blind verkeert op de motor zitten. En de eitjes die achterop hangen zijn goud waard geweest, dan was het ijs helemaal zo gebroken. Klootzakken kom je overal tegen, ook hier , maar als je zorgt dat er altijd voldoende mensen aanwezig zijn, kan je heel ver gaan. Want de mensen die eromheen staan hebben vaker te maken met die meneer, dus die hebben dezelfde mening als jij. Je moet hier niet de kaas van je brood laten eten, want dat doen ze, als ze de kans krijgen, maar dan hebben ze aan mij de verkeerde, het zijn en blijven wel ambtenaren, en dat diersoort is overal hetzelfde. Het hotel is verantwoordelijk voor zijn gasten, komt er een escort dan word je `overgedragen` en is de politie verantwoordelijk voor jou, enz. enz. als ik ging plassen dan ging er een gewapende politieman mee. Gevaarlijk ? Nee, ik denk dat er in Nederland meer mensen afgeschoten worden dan hier, die met twee paspoorten bedoel ik. Bovendien als ze in Nederland een toerist beroven dan heeft de politie geen tijd, ze hebben het te druk met snelheidscontroles en wordt dan zo´n rover toch gepakt dan krijgt hij na de 10 e keer, 2 dagen begeleid schoffelen, moet het weer wel lekker zijn natuurlijk. Over het verkeer heb ik me al genoeg uitgelaten alleen een ding belangrijk ding vergeten: ze rijden hier links dus als je in moeilijkheden komt nooit naar rechts uitwijken, wat ik in Nederland al 50 jaar gewent ben, doe je het hier dan heb je een serieus probleem. Stoffig dat is het hier maar wat wil je met deze temperaturen, ik denk dat de Pakistaan in zijn leven meer stof te verwerken krijgt, dan een gemiddelde bedrijfsstofzuiger in Nederland, eigenlijk zijn de Pakistanie mobiele stofafzuiginstallaties. Vrouwen die lopen, ik denk vanaf dat hun 15 jaar zijn met een doek over de kop, als ze er lang genoeg ondergelopen hebben en dan de uiterlijke kenmerken krijgen van z´n beest wat knort, en een krul in zijn staart heeft, dan mag de doek eraf. Ik heb hier best wat kilometers gemaakt hier maar geen vrouw tegen gekomen van tussen de 15/35 jaar, en ik ben hier niet voor de vrouwen, dat wil ik even met de meeste nadruk vertellen. Ik denk dat ik weet waarom ze hier geen varkens vlees eten en alcohol drinken. Stel dat je hier wel alcohol mocht drinken en varkensvlees mocht eten. Je weet maar nooit, in een zatte bui verdwijnt schoonmama zo in de stoofpot, foutje ligt een klein hoekje. Zie je het voor je, na een dag of 3 feesten )want dat doen ze hier) komt pa met een joekel van een kater van het zuipen, met barstende koppijn, tussen de kleffe lappen vandaan, gaat voor het raam zitten, schreeuwt tegen z´n vrouw: )die met allebei de armen ten hemel gericht, aan haar 28 rondje, hardlopend, klagend , schreeuwend en hysterisch rond het huis bezig is. Eenmaal warmgelopen maakt ze al constant rondjes van 30.4 sec.) `` Dat schoonmama heus wel terecht komt``. Ondertussen kijkt hij naar buiten en ziet hij wat feestrestanten zoals een hoop lege flessen, en kapot meubilair, ook ziet hij de hond aan wat botjes knabbelen, en komt knorretje met wat afgekloven spareribs achter het schuurtje vandaan, knorretje had de bui al zien aan komen, en was uit eigen beweging voor een paar dagen uitlogeren gegaan bij de buren, niet dat knorretje een feestje niet leuk vindt, neen, maar hij is bij een feestje graag hoofdgast, maar niet het hoofdgerecht.
Ik geloof, maar ik weet het niet zeker, maar daarom noemen ze het ook geloof, als je iets niet zeker weet, dat geloof ook zijn goede kanten heeft, vraagt het maar aan een Pakistaanse schoonmama.
13 Mei 2011 - 11:21
Marc:
Was wer een prachtig verhaal Piet. Je kunt beter schrijven dan lullen. Ik stel voor.... ;-) -
13 Mei 2011 - 11:30
Danny:
Als jij het hebt over 3 liter water drinken, vraag ik me tegenwoordig wel altijd af of het wel echt water is. Zeker in combinatie met cola.
Zo zou een buitenstaander ook kunnen denken dat je heel veel 'escorts' hebt versleten op je reis, maar dat is in Pakistan ook iets anders dan in Amsterdam ; - )
hahhahahahaha
Doe ze allemaal maar de groeten in India en tot het volgende verslag -
13 Mei 2011 - 18:11
Larz:
...pffff, langzaam maar zeker weer wat ontspannen, 't ziet er naar uit dat je eindelijk weg komt uit het onrustig gebied ! Nu moet je de varkens vergeten en de koeien in de gaten houden ! Die hebben van alle kanten heilig voorrang, zelfs op een BMW GS. Voorlopig geen biefstuk dus voor Piet
:( Nog een beetje stof happen, 't gas erop, geniet van de sferen, geuren en kleuren, dit doe je geen tweede keer meer !.