dag 24 maandag 2 mei Stof Happe
Door: pietbruijs
Blijf op de hoogte en volg Piet
03 Mei 2011 | Iran, Bām
Shiraz naar Sirjan 435 km
Vanmorgen om 11.00 weggereden in Shiraz, maar voor ik op de goede weg was door het drukke verkeer en met omleggingen was het al gauw 12.30. De bedoeling was om naar Bam te rijden 750 km. Maar door de harde wind en de stoffige lucht bleek dit niet haalbaar. De hele dag praktisch door de woestijn gereden. Er hing een hele dag een bruingrijze lucht in de verte terwijl de lucht boven toch strak blauw was, een raar gezicht. Een hele dag in die fijne stof gereden, alles zat onder dat fijne stof. Vreemd was wel dat ik op wegen gereden heb waarbij de ene kant woestijn was en de andere kant landbouwgrond. In Sirjan gestopt, het hotel is niet veel, eigenlijk niks, 27 euro, maar…..ik heb wel een zit wc en niet een gat in de grond wc, zit ik dan toch niet zo slecht in dit hotel. En alweer geen internet. Je kan al merken dat je in een woestijn omgeving komt. Een grote tegenstelling met Shiraz, is dit eigenlijk een groot boerendorp. Veel winkels waarvan de helft mobieltjes verkoopt, Een eettentje gevonden vies, smerig, en toen ik mijn 4 spiesjes grillvlees op gegeten had moest ik om gerekend 6,5 euro afrekenen voor deze streek heel veel. Natuurlijk kan ik een hoop heisa maken maar daar schiet ik toch niks mee op. Ik zit hier in een streek waar ze geen Engels spreken, en een heel ander schrift hebben. Dit geld ook voor getallen. Dus van tevoren opschrijven heeft ook geen heeft ook geen zin. ik ben hier het zelfde als wanneer een chinees met zijn geschrift in Bergen de weg komt vragen, ga er maar aanstaan. Morgen verder, ik moet nog een stuk seconderen weg nemen om een stuk af te snijden. De telefoonverbinding begint steeds slechter te worden want ik heb steeds geen service. Ik denk dat het eigenlijke werk morgen pas gaat beginnen. Ik ben al verschillende keren ge sms door een wanhopige Oostenrijkse Michael om toch een paar dagen te wachten en om toch maar samen te rijden, Bieten,Bieten. Ik denk: de ballen . Hij schrijft dat Ben Laden afgeschoten is, is dat zo ? Maakt alles toch weer wel een stukje spannender.
Rectificatie
Bij onze redactie zijn klachten binnengekomen over het verkeerd weergeven van feiten, bij dag 21. Ik mijn stukje stond :Familie van de buurvrouw leven daar in een heel groot huis, eigenlijk een grote verdieping waarin: Vader, moeder, zus, nicht, oma, opa, Hengamen, haar man en zoontje wonen en leven.
Dit had moeten zijn; Ik ben op visite geweest bij de zus van de buurvrouw en haar man. dus ze leven niet samen,Vader, moeder, zus, nicht, oma, opa, Hengamen, haar man en haar zoontje leven allemaal apart, dus op andere plaatsen.
De redactie hoopt hiermee juridische stappen van de andere partij te voorkomen en zal zich zeer coulant opstellen bij een eventuele financiële schikking
03 Mei 2011 - 14:31
Danny:
Hé Piet,
Het klinkt alsof je flink gezandstraald bent daar, met die fijne stof. Had jij trouwens Obama getipt over Osama??? Kijk inderdaad maar goed uit met wat je erover zegt als ambassadeur van 'het Westen'. We willen je wel graag weer heel terug hebben. Pas goed op jezelf en blijf schrijven. Dan weten we in ieder geval hoe het gaat.
Groeten,
Dan -
03 Mei 2011 - 14:36
Marc:
Wat Danny zegt Piet, Kijk uit en doe voorzichtig. lekker zonder stoppen naar India ;-)
Ik zit via je GPS spotter dat je toch in de buurt van Bam zou zitten. Ben beniwud wat je er van vind. Was schijnbaar een hele mooie stad maar behoorlijk stuk na de aardbeving van een jaar of twee geleden. Verder succes met je peeling :-)
Groet -
03 Mei 2011 - 15:31
Arjan:
Hoi Piet
Ben toch iedere keer weer blij als ik een "Spotje" binnen krijg. Zie dat je een goed stuk richting Pakistan bent gekomen. Zou je toch aanraden om nie bovenlangs Afghanistan te rijden. Begrijp dat de lokale bevolking daar niet allemaal even blij is met het westen en het plotselinge (onverwachte) overlijden van de heer Bin Laden.
Groet -
03 Mei 2011 - 17:41
Ton:
Ha Piet,
Je zit nu in het zware werk wat betreft landschap en wegen. Zal zeker zwaar zijn, maar het doel nadert met rasse schreden. Kies de veilige weg, dan blijven wij ook gerust. Morgen op weg met de camper naar Frankrijk. We proberen je te volgen via de laptop. Lukt dat niet dan stiuren we een sms om op de hoogte te blijven. Sukses en is het grauw kijk dan naar boven naar de blauwe lucht. Ton en Anda -
03 Mei 2011 - 18:40
Karen:
Snotverkoffie, een gratis scrubbeurtje....weert je wat we daar hiervoor moeten betalen.......en jij krijgt hem weer helemaal gratis!! Heeft ie ook nog een babyhuidje als hij terug komt;-) ja, Pietje wees maar voorzichtig gris karen