Dag 31 maandag 9 mei naadloos - Reisverslag uit Multān, Pakistan van Piet Bruijs - WaarBenJij.nu Dag 31 maandag 9 mei naadloos - Reisverslag uit Multān, Pakistan van Piet Bruijs - WaarBenJij.nu

Dag 31 maandag 9 mei naadloos

Door: pietbruijs

Blijf op de hoogte en volg Piet

10 Mei 2011 | Pakistan, Multān

Dag 31 9 mei
Van Succur naar Multan 478 km
Vandaag om 7 uur op gestaan want de escort zou me om 9 uur opkomen halen. Eerst weer achter een 125 cc tje natuurlijk ik de pest in, maar ik dacht als ze me de stad uitgeloost hebben dan rijd ik ze wel kwijt. Maar ze brengen me naar een politie bureau waar een Toyota met agenten me staat op te wachten, ik achter die auto aan en na ongeveer 50 km staat er weer een Toyota te wachten, mijn escort slaat links af, ik volg weer de ander auto. Zo is het de hele dag door gegaan met de nodige drink en eet pauzes, alles verliep vandaag naadloos. Een paar keer werd ik wel begeleid door een elite groep van 4 man en die vertelde onder het eten dat we door gevaarlijke gebieden reden, en waar het al een paar keer was voorgekomen dat er brandstof trucks lek geschoten waren, en een daarna gegooide molotof cocktail zorgde dan voor de nodige vuur en vlam verschijnselen, gevolg 44 000 liter brandstof `a 70 roepies per liter in de fik, vrachtwagen total loss , verkeeroponthoud, rommel op de weg, milieu ,enz,enz, kortom een hoop narigheid. Je kon dat ook wel zien aan het aantal militairen dat daar aanwezig was. Het is de hele dag goed gegaan tot de laatste escort daar was de auto stuk, naar het politiebureau en ik moest even wachten, daar was het een gezellige boel. Even later kwam een auto voorrijden en die zou me naar Multan brengen. Doordat ik een escort had mochten we over doorrijden want die stad is zwaar beveiligd want we moest wel door 4 controle posten waar lange rijen met mensen voorstonden, paspoortcontrole, auto werden gecontroleerd, niks mocht er door zonder controle, wij wel. Het zwaar bewaakte hotel Ramada is super, schoon, lang geleden dat ik in zo`n hotel geslapen heb, op elke verdieping staan bij de lift twee bewakers. Eens een lekker gegeten, lekker gedronken, gelukkig heb ik wat darmklachten, een goede smoes om nog een dag te blijven. Trusten.

• 10 Mei 2011 - 06:33

Arjan:

Hoi Piet, hier is vandaag gaan regenen. Hoe lang is het nog? We speculeren hier op twee weken. Maar ik zou er geen race van maken. Er is in India ook erg veel te zien.

Groet Arjan

• 10 Mei 2011 - 07:08

Karen:

Het sprookje van.....1000 en 1 nacht, maar dan de verkorte versie! Hoe lang duurt het nog voordat je in India zit? Dan kan ik ook weer een bietje realaxen. We vinden het allemaal spannend hier! Tot snel eeeej! Karen

• 10 Mei 2011 - 07:23

Www.LifeIsJoy.nl:

Piet gefeliciteerd met het verlaten van het Taliban gebied en de aankomst in de weer "relatief" gewone wereld .
    Blijf uitkijken voor het verkeer en GENIET!

• 10 Mei 2011 - 08:30

Sikh Obi:

Hoi Piet, het deed me goed weer wat van je te lezen. Zo'n 5 dagen nix van je horen in zo'n spannend land maakt nerveus. Je maakt genoeg mee en weet het erg leuk te brengen!

Dat Karen met jou de 1002e nacht slechts in verkorte versie wil doorbrengen... Jammer... Ik gun zo'n held als jou toch wel wat meer! Maar ja, ik heb nix te bieden wat een lokale geit je ook niet kan bieden.

• 10 Mei 2011 - 08:52

Cecile:

we zijn zooo blij dat India in zicht is, wegwezen bij die mafkezen.

• 10 Mei 2011 - 13:14

Marc:

Ik heb net even een filmpje zitten kijken van Live is Joy en dat ziet er idd serieus lastig uit de weg naar Multan...

• 11 Mei 2011 - 03:53

Peter Hoendervangers:

Mooie reisverslagen Piet, geniet ervan en zorg dat je heel naar huis komt.

Grtz Peter.

• 11 Mei 2011 - 17:46

Alexander & Maxima :

Sterkte met de broekhoest, als tie maar nie chronisch is.... in de tropische hitte geneest 'het wondje' wat minder snel (grapje van Maxima)....doei

• 11 Mei 2011 - 17:48

Mark Rutte:

Nederland is trots op je!

• 11 Mei 2011 - 17:54

Mab:

Hallo Zwerver
    Spreken ze daar geen Hoogerheidens?
    Alle respect en keep smiling.
    Sterkte en groeten Mab

• 13 Mei 2011 - 05:35

Marco Hopmans:

Jee man wat een belevenissen.Ik hoop dat het in india wat relaxter wordt. Doe lekker rustig en geniet van de reis. Gr. Marco en Eveline.