Dag 37 15 mei in de boot
Door: pietbruijs
Blijf op de hoogte en volg Piet
18 Mei 2011 | India, Srinagar
Van Jammu naar Srinagar 330 km.
in de boot
Na een lekker ontbijt om 10.00 weggereden in Jammu. Na ongeveer 80 km kwam ik in de bergen de temperatuur werd gelukkig wat koeler en de weg was goed. Het was een bijzonder mooie rit met veel afwisseling, mooie vergezichten een heel mooi landschap. Op de bergen waren ook mooi de akkertjes te zien waarin rijst verbouwd word. Echt opschieten was er niet bij, omdat er nogal veel verkeer was, dat is oppassen dus. Ik heb in zowel Iran als Pakistan gereden als het dus ergens gevaarlijk is dan is het in India een complete gaos hier, al het andere wat ik verteld heb over verkeerstoestanden dat valt in het niet met hier. Ook de zeer hinderlijke manier van zowel de automobilisten en motorrijders, die naast je gaan rijden,foto`s maken, of een praatje willen maken. Er zijn maar twee dingen belangrijk: Were do you come from?, Whats the price?. In het begin is het leuk en daarna wordt het strond vervelend. Mijn antwoord op de price werd dan ook steenvast: I don´t know I stole im. Dat was dan ook direct het einde van dat hinderlijke´ vissen´ naar de prijs. Na 200 km werd het landschap vlakker en ik reed tussen de rijstvelden hartstikke mooi. Het werd al donker toen ik Srinagar inreed, en natuurlijk weer hartstikke druk, ik wordt het al een beetje gewoon, en weer snijden, naast je gaan rijden, en dat eeuwige getoeter. Komt een klein wagentje naast me rijden met twee jonge gasten erin; Me we have two minits of jour time sire? Ik stop, en die ene gast begint een verhaal dat hij een boot heeft waar in kon slapen. Het leek me wel wat, dus ben ik achter hun aan gereden. Bij de boot aangekomen bleek het een mooie boot te zijn maar die lag in de midle of nowere, niks dus. Die andere bleek ook een boot te hebben en die lag in het centrum. Daar naartoe gereden, we moesten met een klein bootje naar die boot toen, bekeken, en die beviel me beter, mooi, groot, schoon, wat wil je nog meer, 800 roepies ) 19 dollar)En die heb ik genomen. De motor werd in een bewaakte ruimte gezet bij een hotel. Daarna ben ik met die gasten nog wat gaan drinken en eten. Daarna op de boot gaan slapen. Het is weer een mooie dag geweest vandaag. Trusten.
18 Mei 2011 - 19:00
Hans (300 Toeren):
Piet,
Ik weet niet wat beter is of klinkt in de boot of in het schip genomen. Ik wist niet dat je ook zeemansbenen had, maar één ding weet ik wel, dat je van heeeel veeel markten thuis ben. Curry ze ! -
19 Mei 2011 - 18:17
Karen:
Wat gaaf dat je op die aanbieding ingaat, dat is pas echt avontuur! Ik ga je voortaan Kuifje noemen. Jij bent dan wel niet opweg naar Tibet maar Nepal. En dat ligt toch in de buurt! Nou veel plezier eej