Dag 38 16 mei toeristisch toertje - Reisverslag uit Srinagar, India van Piet Bruijs - WaarBenJij.nu Dag 38 16 mei toeristisch toertje - Reisverslag uit Srinagar, India van Piet Bruijs - WaarBenJij.nu

Dag 38 16 mei toeristisch toertje

Door: pietbruijs

Blijf op de hoogte en volg Piet

18 Mei 2011 | India, Srinagar

Dag 38 maandag 16 mei
Srinagar
Toeristisch toertje
Lekker geslapen, opgestaan, en naar buiten, mijn mond viel open. Srinegar ligt aan een meer, dat water komt van de Himalaya is kraakhelder, en er liggen wel honderden grote woonboten in het is een gezellige drukte van komen en gaan van kleine bootjes want de boot waarin ik geslapen heb ligt aan een `waterstraat` met winkels. Ik ben samen met Gulzar de eigenaar van die boot met een klein bootje die winkels gaan bekijken en heb op de terugweg fruit gekocht voor mijn ontbijt. Even later komt zijn neef Manzoer. Die twee neven hebben mij de omgeving van Srinagar laten zien de kroon van India.wat mij wel op viel waren de vele militairen,Gulzar vertelde dat er al lange tijd spanningen zijn tussen India en Pakistan die dit gebied wil hebben. Zodoende zijn er van beide zijden nog al eens militairen oefeningen aan beide zijde van de grens. Er was deze dag een lekkere sfeer en we hebben veel gelachen. Ik had echter wel in de gaten dat het glad jakkers waren, en het was maar om een ding te doen, geld. ze wilde met mij gaan tracken, en raften, lopen en varen dat is nu niet direct mijn ding. s`Avonds vertelde ik die gasten dat ik de andere dag zou vertrekken en de sfeer sloeg recht om, want ze hadden mij nog meer van Kasmier willen laten zien, ik had genoeg gezien, en houd het hier, voor gezien. Morgen ga ik richting Leh. Ik ga de bergen in, hoog, heel hoog, hoe hoog, ik zie wel,nooit eerder meegemaakt dus het wordt morgen weer een leermomentje, want het was leuk vandaag maar wel saai. Het is nu 21.00 uur bij jullie 4,5 uur vroeger. Nog een nacht op de boot, dan hebben dat ook weer gehad. Trusten.